Ο ΜΠΕΡΕΣ
ΜΠΕΡΕΣ
''ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ''
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:
1.) Τι είναι μπερές;
2.) Η ιστορία του μπερέ
3.) Υλικά του μπερέ
4.) Τρόποι φορέματος του μπερέ
5.) Είδη μπερέ
6.) Περιποίηση του μπερέ
1.) ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΡΕΣ;
Ο όρος μπερές αναφέρεται σε ένα είδος καπέλου που φοριέται γύρω από το κεφάλι. Ο μπερές είναι ένα παραδοσιακό και διακοσμητικό αξεσουάρ που χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές του κόσμου με διάφορες παραλλαγές.
Συνήθως είναι χειροποίητος, φτιάχνεται από χρωματιστά νήματα και διακοσμεί το κεφάλι ή το μαλλί της γυναίκας που το φοράει. Ο σχεδιασμός και το στυλ του μπερέ μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την τοπική παράδοση και τη δημιουργικότητα του κατασκευαστή.
Από την άλλη, οι ανδρικοί μπερέδες αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα του ανδρικού στυλ απο ύφασμα ή δέρμα, και δίνουν μια εξαιρετική πινελιά στην εμφάνιση του άνδρα. Οι μπερέδες είναι διαχρονικοί και προσθέτουν αυθεντικότητα σε κάθε εμφάνιση. Μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το στυλ του κάθε αντρικού ντυσίματος. Από τον κλασικό και κομψό τρόπο, μέχρι τον πιο άνετο casual συνδυασμένο με τζιν και με τον εξερευνητικό adventurer στυλ.
Ανεξαρτήτως προτιμήσεων, οι μπερέδες αποτελούν το αξεσουάρ που δημιουργεί τον αέρα μιας περιπέτειας και προσδίδει μια δόση μυστήριου στον άνδρα που τον φοράει. Είναι ένα στοιχείο που εκφράζει την προσωπικότητα και το στυλ του και πάντα προσελκύει τα βλέμματα με την αυθεντικότητά του.
Samuel Jackson,Actor
Γενικά, ο μπερές αποτελεί ένα όμορφο και παραδοσιακό κοσμητικό αξεσουάρ που χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει το κεφάλι σας και να προσδώσει χρώμα και ζωντάνια στο ντύσιμο σας αλλά και να σας προστατέψει από τις κρύες μέρες του χειμώνα.
2.) Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΕ
Η αρχαιολογία και η ιστορία της τέχνης δείχνουν ότι κάλυμμα κεφαλής παρόμοιο με το σύγχρονο μπερέ φορέθηκε από την Εποχή του Χαλκού σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη και Νότια μέχρι την Αρχαία Κρήτη και την Ιταλία, όπου φοριόταν από τους Μινωίτες, τους Ετρούσκους και τους Ρωμαίους. Τέτοια καλύμματα κεφαλής ήταν δημοφιλή μεταξύ των ευγενών και των καλλιτεχνών σε όλη την Ευρώπη και σε όλη τη σύγχρονη ιστορία.
Ο μπερές βάσκικου τύπου ήταν το παραδοσιακό κάλυμμα κεφαλής των βοσκών της Αραγονίας και της Ναυαρίας. Η εμπορική παραγωγή μπερέδων βάσκικου τύπου ξεκίνησε τον 17ο αιώνα στην περιοχή της νότιας Γαλλίας. Αρχικά σε μια τοπική βιοτεχνία, η κατασκευή μπερέ βιομηχανοποιήθηκε τον 19ο αιώνα. Το πρώτο εργοστάσιο, Beatex-Laulhere, διεκδικεί αρχεία παραγωγής που χρονολογούνται από το 1810. Μέχρι τη δεκαετία του 1920, οι μπερέδες συνδέονταν με την εργατική τάξη σε ένα μέρος της Γαλλίας και της Ισπανίας και μέχρι το 1928 περισσότερα από 20 γαλλικά εργοστάσια και μερικά ισπανικά και ιταλικά εργοστάσια παρήγαγαν εκατομμύρια μπερέδες.
Στη δυτική μόδα, άνδρες και γυναίκες φορούσαν τον μπερέ από τη δεκαετία του 1920 ως αθλητικά ρούχα και αργότερα ως δήλωση μόδας.
- Παραδοσιακοί μπερέδες βάσκικου στυλ και με κεφαλόδεσμο διπλωμένο (πάνω) στην 2η φωτογραφία.
Γενικά η λέξη Μπερές προέρχεται από την Γαλλική Γλώσσα, ουσιαστικό αρσενικό Beret και είναι ο μάλλινος πίλος των ορεινών κατοίκων της Γασκωνίας, αρχαίας χώρας της μεσημβρινής Γαλλίας η οποία οφείλει τη σημερινή ονομασία της στους Ουάσκωνας ή Βάσκωνας (Βάσκοι).
Ο μπερές είναι είδος μαλακού καπέλου το οποίο συνήθως φοριέται λίγο στραβά και κυρίως από τους στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς.
Τον 19ο αιώνα κατασκευάζονταν κυρίως στην Ισπανία και στη Γαλλία.
Η ιστορία του μπερέ ως κοσμητικού αξεσουάρ που φοριέται στο κεφάλι είναι στενά συνδεδεμένη με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό διαφόρων περιοχών και λαών. Οι παραλλαγές του μπερέ διαφέρουν ανάλογα με τον τόπο και τον πολιτισμό, και έχουν βαθιές ρίζες στην ιστορία των λαών που τα χρησιμοποιούν.
-Εδώ είναι μια επισκόπηση της ιστορίας του μπερέ σε διάφορα μέρη του κόσμου:
Ευρώπη: Στην Ευρώπη, ο μπερές είναι γνωστός ως "κορώνα" (κορώνη στα ισπανικά, corona στα ιταλικά) και συνήθως φοριέται κατά τη διάρκεια παραδοσιακών εκδηλώσεων και γιορτών. Στην Ισπανία,για παράδειγμα, η κορώνα φοριέται κατά τη διάρκεια των τελετουργιών της Αγίας Σεμάνας, το Πάσχα.
Λατινική Αμερική: Σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Μεξικό και το Περού, ο μπερές φοριόταν κατά τη διάρκεια γιορτών και παρελάσεων.Συχνά, είναι φτιαγμένος από φωτεινά χρώματα και διακοσμητικές λεπτομέρειες.
Ασία: Σε ορισμένες ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία και η Ινδονησία, φοριούνται παραδοσιακά κεφαλοκοσμήματα που μπορεί να παρομοιάζονται με το όνομα μπερές. Αυτά τα κεφαλοκοσμήματα φοριούνται σε διάφορες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των γάμων και των παραδοσιακών τελετουργιών.
Αφρική: Στην Αφρική, τα κεφαλοκοσμήματα με παρόμοιο σκοπό όπως ο μπερές μπορούν να βρεθούν σε διάφορες περιοχές και φυλές. Συχνά, είναι φτιαγμένα από τοπικά υλικά και χρησιμοποιούνται για την έκφραση της πολιτιστικής ταυτότητας και την επίδειξη κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης.
ΜΠΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
Το «Κορίτσι με τον μοβ μπερέ» του Πικάσο.
Η Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, μούσα του Πάμπλο Πικάσο, μεγάλος του έρωτας και μητέρα του παιδιού του, της Μάγια, ποζάρει σε ένα αριστουργηματικό έργο, το «Κορίτσι με τον μοβ μπερέ», που περιλαμβάνεται σε δημοπρασία ιμπρεσιονιστικών και μοντέρνων έργων τέχνης του οίκου Bonhams, στη Νέα Υόρκη.
Πριν από τη δημοπρασία το έργο θα ταξιδέψει στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Παρίσι και το Χονγκ Κονγκ. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται από 10 έως 15 εκατομμύρια δολάρια.
- Η Γυναίκα με μπερέ και Καρό φόρεμα.
Ένας πολύτιμος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του Μαρία-Τερέζα Βαλτέρ, αλλά σε αυτόν τον πίνακα,στη σκιά του συγκεκριμένα κρύβεται αυτή που θα γίνει η ερωμένη του, η Ντόρα Μάαρ.
Ο Ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το έργο «Femme au béret et à la robe quadrillée (Marie-Therese Walter)» το 1937, τη χρονιά που ζωγράφισε και την «Guernica», η οποία περιγράφει τη φρίκη του βομβαρδισμού από τους Ναζί της βασκικής πόλης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.
Στον πίνακα απεικονίζεται μια γυναίκα με κόκκινο μπερέ και φόρεμα με άσπρες και κόκκινες καρό λεπτομέρειες. Η ταυτότητα του σημερινού κατόχου του έργου παραμένει μυστική.
Ο συγκεκριμένος πίνακας σε δημοπρασία που έγινε το 2018 πουλήθηκε για 50 εκ. λίρες.
- H Santoro είναι μία εταιρία σχεδιαστών που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1985, από τους Lucio και Meera Santoro, με κύρια προϊόντα τα αξεσουάρ μόδας και διάφορα είδη που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Εντυπωσιακή προσθήκη στο εικονιζόμενο κορίτσι του πίνακα που διεξάγει η εταιρεία είναι ο μπερές, ως ένα ξεχωριστό και μοδάτο αξεσουάρ.
3.) Υλικά του μπερέ
- Οι μπερέδες κατά κύριο λόγο είναι μάλλινοι για να μπορούν να σας προστετεύουν από το κρύο σε συνδυασμό πάντα με το στυλ και την καλαισθησία. Κατά καιρούς, όμως εμφανίστηκαν αρκετές ποικιλίες υλικών μπερέ, ανάλογα με το στυλ και τη μέθοδο κατασκευής τους.
- Κάποιες από αυτές είναι: οι δερμάτινοι μπερέδες, οι πλεκτοί μπερέδες, μπερέδες από τσόχα, μπερέδες με την προσθήκη πέπλου,μπερέδες από σουέτ δέρμα, βαμβακεροί μπερέδες κ.α.
4.) ΤΡΟΠΟΙ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΕ
Ο μπερές είναι ένα κλασσικό και πολύ δημοφιλές καπέλο που μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορεί κάποιος να φορέσει έναν μπερέ στο κεφάλι:
- Κλασσικός τρόπος: Βάλτε τον μπερέ στο κεφάλι σας, ώστε οι πλευρές του να κρέμονται ομοιόμορφα και να καλύπτουν το μέτωπό σας. Αυτός είναι ο πιο κλασσικός τρόπος φορέματος του μπερέ.
- Πλάγια τοποθέτηση: Μπορείτε να τοποθετήσετε τον μπερέ στο κεφάλι σας και να τον κλείνετε προς τα πλάγια, ώστε να καλύπτει περισσότερο ένα πλευρικό μέρος του κεφαλιού σας. Αυτό δημιουργεί ένα πιο ξεχωριστό στυλ.
- Πίσω προς τα κάτω: Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον μπερέ στο κεφάλι σας με την πίσω πλευρά να καλύπτει τον αυχένα σας, ενώ το μπροστινό μέρος είναι ψηλότερο και κρατιέται πιο πάνω από τα μάτια σας. Αυτό δίνει έναν πιο χαλαρό και ανεπίσημο χαρακτήρα.
- Με το πλάγιο μέρος πάνω: Ανασηκώστε ένα από τα πλαϊνά του μπερέ και αφήστε το να καλύψει ένα μέρος του μετώπου σας, ενώ το άλλο πλάγιο μέρος παραμένει κάτω. Αυτό δίνει έναν ενδιαφέροντα και μοντέρνο χαρακτήρα στην εμφάνισή σας.
- Κατακόρυφη τοποθέτηση: Τοποθετήστε τον μπερέ στο κεφάλι σας με το μπροστινό μέρος να καλύπτει το μέτωπό σας και το πίσω μέρος να καλύπτει τον αυχένα σας. Αυτό δίνει έναν πιο εκκεντρικό χαρακτήρα στο στυλ σας.
- Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορείτε να φορέσετε έναν μπερέ στο κεφάλι σας. Ανάλογα με τον τρόπο που θα τον τοποθετήσετε και που θα τον συνδυάσετε με το υπόλοιπο ντύσιμό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα looks και εμφανίσεις.
- ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ:
ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ ΣΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:
- Από τη μια η Lily Collins που απογείωσε τον γυναικείο μπερέ στις εμφανίσεις της στη σειρά «Emily in Paris» που σπάει ταμεία, με απίστευτους συνδυασμούς, σε καρό, σε κόκκινο και φυσικά στο παστέλ ροζ του οίκου Dior είναι πηγή έμπνευσης! Από την άλλη τα It girls στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού που πρόσθεσαν στο στυλ τους αυτό το αξεσουάρ, και φυσικά οι μεγάλοι οίκοι που το επαναλανσάρουν, έκαναν τον γαλλικό μπερέ ένα από τα πιο περιζήτητα αξεσουάρ της σεζόν.
- Εντυπωσιακοί είναι οι δερμάτινοι μπερέδες του Christian Dior που τους κάνουν για μία ακόμη φορά εμβληματικούς, με σούπερ χρώμα το κόκκινο (αλλά και σε άλλα χρώματα) του Marc Jacobs και με έντονες τις γαλλικές επιρροές, με πιο κλασικό ύφος στους Dolce & Gabbana αφού είναι από τουίντ.
- Ακόμη πιο κλασσικά και πιο πολυτελή αφού ήταν από βελούδο ή σατέν στον οίκο Emporio Armani, και εξίσου με γαλλική έμπνευση στον οίκο Libertine σε κατακόκκινο χρώμα στολισμένα με κρυσταλλάκια.
- Ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί
Τσε Γκεβάρα: Το στερεότυπο της επανάστασης, της διανόησης και… της μόδας!
O μπερές είναι μέρος της στερεοτυπικής εμφάνισης των διανοούμενων, των σκηνοθετών, των καλλιτεχνών, των ζωγράφων, των ποιητών αλλά και των μποέμ, των μπήτινκ και φυσικά των επαναστατών!
Το 1960 «στρογγυλοκάθεται» στο κεφάλι της πιο διάσημης επαναστατικής φυσιογνωμίας του Τσε Γκεβάρα, κι έτσι γίνεται σύμβολο της ανεξαρτησίας και της επανάστασης. Απέκτησε πολιτική χροιά, όταν υιοθετήθηκε ως ένα δείγμα αισθητικής για τη νέα επανάσταση. Κατά τη διάρκεια των ταραγμένων 60s τα δερμάτινα μπερέ αποτέλεσαν μέρος της «στολής» ακόμη και των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ. Από τη στιγμή που ο Τσε Γκεβάρα φόρεσε μπερέ, έγινε το καπέλο-σύμβολο της ανεξαρτησίας και της επανάστασης.
Όσο εντυπωσιακή είναι η πορεία του στο πολιτικό και καλλιτεχνικό προσκήνιο, άλλο τόσο έχει τροφοδοτήσει με υλικό την ιστορία της μόδας αποτελώντας ένα από τα αξεσουάρ συνώνυμο της κομψότητας, έχοντας κοσμήσει πολλές σημαντικές “κεφαλές” του χώρου.
Η Μπριζίτ Μπαρντό, με τα ξανθά μαλλιά σε σαμπανιζέ τόνους τακτοποιημένα μέσα σε ένα μαύρο μπερέ, αλλά και με πολύ υλικό από το Χόλιγουντ, από την ανδρόγυνη κομψότητα της Μάρλεν Ντίτριχ, μέχρι τη Φαίη Ντάναγουεϊ στο «Μπόνι και Κλάιντ» και από τη μυστηριακή γοητεία της Λορήν Μπακόλ μέχρι τη δυναμική Σαρλότ Ράμπλινγκ, η απαρίθμηση απλά δεν έχει τελειωμό, μέχρι και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον προτιμούσε ως ένα καθημερινό στυλατο αγαπημένο αξεσουάρ!
Σημαντικές στιγμές του μπερέ αποτελούν επίσης,όταν το φόρεσε η ίδια η Coco Chanel ή όταν έγινε βασικό κομμάτι του οίκου Dior για δεκαετίες.
Τα κλασικά αυτά φλατ καπέλα που είχαν από πάντα ένα στρατιωτικό χαρακτήρα, πέρασαν στην πιο πρόσφατη ιστορία με την Κλόντια Σίφερ και τη Ναόμι Κάμπελ στην πασαρέλα του Αzzadine Alaia το 1991 και ως δημιουργία του Alessandro Michele για τον οίκο Gucci.
Naomi Campbell, Model
ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ
Για χρόνια ο μπερές προκαλούσε πολλές αντιπαραθέσεις. Πρώτα τον φορούσαν οι καλλιτέχνες, μετά οι στρατιωτικοί και οι γιαγιάδες, ώσπου τελικά, μετά από χρόνια δυσμένειας μπήκε στη μόδα. Σήμερα συνδέεται με το στυλ των Παριζιάνων και των ρομαντικών it-girls.
Ο μπερές είναι μια έντονη πινελιά στο outfit, που επηρεάζει τον χαρακτήρα ολόκληρης της εμφάνισης. Δες με τι μπορείς να τον συνδυάσεις!
Σε ρομαντικό στυλ:
Ο μπερές αποτελεί μια εξαιρετική ολοκλήρωση των ρομαντικών outfit σε ρετρό στυλ.Οι σταρ του παλιού Χόλιγουντ τον συνδύαζαν με χαλαρές καπαρντίνες, παλτά με διπλή σειρά κουμπιών ή με σακάκια.Σήμερα, η μόδα κοιτάζει πρόθυμα πίσω και οι fashionistas ακολουθούν τους θρυλικούς εκπροσώπους του στυλ.
Μέριλιν Μονρόε, Ηθοποιός.Συμβουλή στυλίστριας
Ο μπερές φαίνεται καλύτερα με τα
μαλλιά ελεύθερα. Ανάλογα με τη διάθεση σου, μπορείς να το τραβήξεις
χαμηλά στο μέτωπο σου (μέχρι τα φρύδια σου) ή, αντίθετα, να αναδείξεις
το μέτωπο σου και μέρος των μαλλιών σου.
Πώς να φορέσεις έναν μπερέ σε casual στυλ;
Ο μπερές είναι ένα μοναδικό αξεσουάρ. Δεν είναι τόσο προφανές όσο ένας σκούφος, ούτε τόσο σοφιστικέ όσο ένα καπέλο. Μπορείς να τον φοράς κάθε μέρα σε συνδυασμό με το αγαπημένο σου παντελόνι, ένα μονόχρωμο πουλόβερ, με παλτό ή με καπαρντίνα.
Σε τι χρώμα να διαλέξεις τον μπερέ;
Ο μαύρος μπερές είναι μια κλασσική και αρκετά καθολική επιλογή. Εάν δεν σου αρέσουν τα πολύ φανταχτερά αξεσουάρ, αυτή είναι επίσης μια τέλεια επιλογή για σένα. Στις λάτρισσες των φωτεινών και διακριτικών χρωμάτων σίγουρα θα αρέσουν οι μπεζ ή οι λευκές αποχρώσεις που θα φωτίσουν υπέροχα το πρόσωπό τους.
Ρόμπιν Ριάνα Φέντυ,Τραγουδίστρια.
5.) ΕΙΔΗ ΜΠΕΡΕ
Σε στρατιωτική χρήση με την ακριβώς σημερινή του μορφή ο μπερές
κάνει την εμφάνιση του περί το έτος 1644 στους Αγγλικούς Εμφυλίους
Πολέμους.
Στα Τεθωρακισμένα ο μπερές υιοθετείται πρώτη φορά
από τους Γάλλους Αρματιστές Αξιωματικούς κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο το
έτος 1917 και ήταν ιδιαίτερα αρεστός στους βετεράνους οπλίτες με
αποτέλεσμα να διαδοθεί αυτόματα σε όλα τα πληρώματα σαν μόδα. Το χρώμα
του Μπερέ επιλέχθηκε μαύρο ή μπλε σκούρο καθαρά για εργονομικούς λόγους,
διότι οι λεκέδες από τα λάδια και τα γράσα φαίνονταν λιγότερο.
Ο Μαύρος Μπερές στον Ελληνικό Στρατό υιοθετείται το 1941 στην Μέση
Ανατολή ακολουθώντας την εμφάνιση του Αγγλικού Στρατού. Οι πρώτοι που
τον φόρεσαν ήταν τα Ελληνικά πληρώματα των Lynx ΙΙ, Κάρριερς και Μάρμον
Χάριγκτον που εκπαιδεύτηκαν και πολέμησαν στην Μέση Ανατολή. Επισήμως
τον Αύγουστο του 1942 συγκροτήθηκε στην Μέση Ανατολή ο Ιερός Λόχος με
Διοικητή τον Επίλαρχο Ανδρέα Καλλίνσκη υιοθετώντας ενδυματολογικά τις
στολές των Άγγλων Κομάντο με τον διάσημο πράσινο μπερέ. Μπερέ φόρεσαν
και πολλοί άνδρες σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις στον Ελλαδικό
χώρο. Με την απελευθέρωση από την Γερμανική κατοχή ο Μπερές υιοθετείται
από τον Ελληνικό Στρατό με διάφορα χρώματα ανάλογα με το όπλο, μαύρο για
τα Τεθωρακισμένα, πράσινο για τις Ειδικές Δυνάμεις, μπλε για τους
Πεζοναύτες, κόκκινο για την Αεροπορία Στρατού και χακί για τα άλλα όπλα,
μέχρι το Μάιο του 1979 οπότε αντικαταστάθηκε με το δίκοχο, εκτός από τα
Τεθωρακισμένα την Αεροπορία Στρατού και τις Ειδικές Δυνάμεις.
Μετά το 1945 ο μαύρος μπερές είναι το κάλυμμα της κεφαλής των
τεθωρακισμένων δυνάμεων των περισσοτέρων κρατών και θεωρείται σύμβολο επιλεκτικών μονάδων σε όλο τον κόσμο.
- Τα χρώματα των μπερέδων στον Ελληνικό Στρατό είναι τα εξής:
6.) ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΕ
- Για να διατηρήσετε τους μπερέδες σας και να διασφαλίσετε την αξία τους, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές περιποίησης:
Καθαρισμός: Καθαρίστε τους μπερέδες σας τακτικά με ένα απαλό πανί και ήπιο απορρυπαντικό ειδικό για μάλλινα τοπικά στον λεκκέ. Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικών που μπορεί να βλάψουν το υλικό τους.
Αφυδάτωση: Μετά τον καθαρισμό, αφήστε τους μπερέδες να στεγνώσουν φυσικά σε δροσερό μέρος. Αποφύγετε την άμεση ηλιακή ακτινοβολία ή τη θέρμανση.
Αποθήκευση: Διατηρήστε τους μπερέδες σε μια δροσερή και σκοτεινή τοποθεσία, μακριά από άμεσο ηλιακό φως και υγρασία. Θα βοηθήσει ένα αρωματικό λεβάντας και αντισκωριακό για την προστασία τους.
Προστασία από το νερό: Αν προβλέπεται βροχή ή επαφή με νερό, χρησιμοποιήστε αδιάβροχο προστατευτικό κάλυμμα ή πλαστική σακούλα.
Συντήρηση και επισκευή: Ελέγξτε τους μπερέδες σας τακτικά για ενδεχόμενες φθορές ή χαλαρές τοποθετήσεις και επισκευάστε τους άμεσα για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά.
Αποφυγή υψηλών θερμοκρασιών: Αποθηκεύστε τους μπερέδες σας μακριά από περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες, όπως το πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου το καλοκαίρι, καθώς η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει εκδορές ή αλλοιώσεις.
Πώς να πλύνετε ένα μπερέ στο σπίτι:
- Στον παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον Alexandre Mahler να σας δίνει περαιτέρω πληροφορίες για την ιστορία του μπερέ!
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ CAPPELLI E BORSE ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΠΕΡΕΔΕΣ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου